Paradigma Immediator '24-15

Welkom op immediator.nl

Samenwerken met Immediator voor de zzp bedrijfsarts

6/13/2024 12:00:00 AM

Een groot deel van de bedrijfsartsen is in loondienst bij één van de vele arbodiensten die we in Nederland kennen, maar ook een steeds groter deel kiest ervoor om als zzp’er aan de slag te gaan. Ergens gedurende de carrière kiest een bedrijfsarts er voor om zzp’er te worden. Soms aan het begin van de loopbaan al, of pas na een tijd in loondienst. Dit heeft vaak verschillende redenen. Een belangrijke reden is dat zij een voorkeur hebben voor bepaalde werkwijze en opdrachten. Een zzp’er kan tenslotte makkelijker nee zeggen tegen een bepaalde opdracht als de klik er niet is. Die vrijheid is iets wat wij bij Immediator begrijpen en aanbieden.

Wat doet Immediator dan zoal om de zzp bedrijfsarts te ondersteunen

De bedrijfsarts als klant

Wij zien de bedrijfsarts als klant. We hebben een uitgebreide kennismaking om de wensen voor type opdrachten in kaart te brengen, waar je in je kracht wordt gezet. We zien iedereen als een uniek persoon en gaan daar passende opdrachten bij zoeken. Dat zijn altijd opdrachten waarbij je als professional bij de klant op locatie werkt, om goed contact te hebben met de organisatie waar je voor werkt. Je wordt in de volle breedte in je rol gezet als bedrijfsarts en adviseur rondom preventie en re-integratie. Ook draag je actief bij aan een gezonde en veilige werkomgeving en ben je betrokken bij de RI&E, allerlei metingen en andere preventieve activiteiten.

Acquisitie

We selecteren opdrachten op basis van het eigen-regie model en hebben door onze ervaring een goed gevoel voor wat er nodig is om de opdrachtgever goed te ondersteunen in het voeren van een eigen regie/beleid rondom arbodienstverlening. We doen hierdoor niet alleen acquisitie van opdrachten en kunnen die aan de zzp’ers aanbieden, maar we doen tevens een screening waar de organisatie staat als het gaat om eigen regie werkwijze. Deze screening delen we met de bedrijfsartsen zodat zij zelf kunnen beoordelen of de opdracht bij hen past.

Daarna ondersteunen en ontzorgen wij de beoogde bedrijfsarts door het offerte traject op te pakken. Soms is dat een aanbesteding, een andere keer is het een concurrerend traject met andere leveranciers. Bij interesse van de opdrachtgever volgt er een klikgesprek. Dit is essentieel, want ziet één van de partijen het niet zitten om te gaan samenwerken dan gaan we natuurlijk niet met elkaar in zee. Je haalt tenslotte geen adviseur wekelijks in huis als je er geen advies wilt halen.

Randvoorwaarden

Belangrijk deel van ontzorgen van de bedrijfsarts en ondersteunen in de samenwerking is het afstemmen van de randvoorwaarden. Immediator is een specialist op gebied van de eigen regie werkwijze. Dat vraagt veel van de werkgevers om zelf te organiseren. Het vraagt ook om een duidelijk beleid, goed kenbaar maken van het beleid en de visie erachter bij al het personeel. En niet onbelangrijk, het vraagt goed opgeleide teamleiders of leidinggevenden op dit vlak. Ook dient de werkgever zelf van alles in te richten om de regie in eigen hand te houden. Al dit soort zaken pakt de consultant van Immediator op, in samenspraak met klant en geselecteerd bedrijfsarts voordat er daadwerkelijk wordt gestart met de samenwerking. 

Implementeren

Is vooraf duidelijk met elkaar afgestemd wie welke rol heeft in het verzuimproces, wie wat doet als er preventief vragen zijn? Praktische zaken als afstemming welke dag, hoe de agenda in te delen inclusief overleggen, inloggegevens systemen, vereisten van de werkplek op locatie van de werkgever.

Medisch Dossier

Er zijn allerlei regels omtrent overdracht van (medische) dossiers, bewaren en beheren van dossiers en opvragen van medische informatie van de vorige bedrijfsarts. Ook hierover adviseert de consultant van Immediator richting de klant en ontlast de bedrijfsarts in een stuk administratie. Er is een handig digitaal dossier waar de bedrijfsarts mee kan werken waar het medisch secretariaat van Immediator heel goed in kan ondersteunen. Zij kunnen een groot deel oppakken als taakgedelegeerde van de bedrijfsarts. Dit is iets wat zeer goed wordt gewaardeerd door de bedrijfsartsen.

Binden en boeien

De consultant die betrokken was bij de acquisitie en selecteren van de bedrijfsarts(en) blijft ook betrokken bij de samenwerking. Als adviseur voor de werkgever maar ook voor de bedrijfsarts. Hetgeen wat tijdens de kennismaking aan de orde kwam als wat nog een uitdaging was komt natuurlijk later weer terug op de agenda of dat inmiddels anders wordt ervaren door een iets andere werkwijze.  Ook de randvoorwaarden die eerder zijn besproken komen gedurende de samenwerking weer op de agenda, tenslotte zijn ze vooraf niet voor niets besproken als voorwaarde om successen te behalen.

Bijscholing / excelleersessies

Maandelijks wordt er bijscholing aangeboden waar ook accreditatiepunten voor zijn aangevraagd. Vaak worden de onderwerpen door de bedrijfsartsen zelf aangedragen. Omdat we op onze vijf regiokantoren de bijscholing aanbieden is het in je eigen regio altijd weer een gezellig moment om samen iets te eten en daarna inhoudelijk met elkaar in discussie te gaan rondom een thema van de bijscholing.

Netwerk van zzp’ers

Als zzp ondernemer is het fijn te kunnen sparren met logenoten. Zo kan het zijn dat je met andere bedrijfsartsen aan de slag gaat bij een opdrachtgever, en  andere keren tref je elkaar tijdens de excelleersessies. Ook kan de consultant je altijd verbinden met een collega als die een bepaald specialisme heeft.   

Kortom

Wij bieden gemak. Wij acquireren voor en faciliteren de zzp bedrijfsarts in de vrijheid van een goed geregelde eigen praktijk. Daarnaast krijg je ondersteuning voor het medisch dossier en ondersteunt het medisch secretariaat bij administratieve zaken.

Bij Immediator werken we samen. De consultant is een persoonlijk aanspreekpunt voor allerlei vragen of om te sparren. Je trekt samen op bij de klant, daar waar jij wekelijks aanwezig bent is de consultant op de achtergrond altijd bereikbaar en heb je gezamenlijk evaluaties met de klanten. Misschien is het wel het belangrijkste dat je er niet alleen voor staat als zzp’er maar kunt steunen op een partij die begrijpt wat je nodig hebt.

We bieden een netwerk. Je kunt ook profiteren van het brede netwerk aan interventies van paraDIGMA groep waar Immediator ook onder valt.

Laatste nieuws